Stora klädbytardagen 2016

Imorgon, söndag den 17 april, kommer den stora klädbytardagen 2016 att gå av stapeln på Friskis & Svettis (busshållplats Frösö strand).

Mellan kl 11 och 12 kan du lämna in max 5 fräscha och rena plagg, som du får varsin klädbiljett för. Sen kan du byta till dig lika många plagg som du lämnat mellan kl 13 och 14:30. Lättare fika finns att köpa, så ta med en vän eller två och förnya garderoben på ett trevligt och miljösmart sätt!
Lokalen är tillgänglig och anpassad för rörelsehindrade.

Varför byta istället för att köpa?
I genomsnitt köper vi cirka 13 kilo kläder varje år. Det är på frestande för miljön eftersom det går åt mycket vatten, kemikalier och energi både vid odlingen av bomull och vid tillverkning av kläder. Även odlarna och arbetarna i låglöneländernas textilfabriker drabbas av att handskas med giftiga pesticider, textilfärg och att ofta jobba under hårda arbetsförhållanden.
Så om vi istället för att köpa många slit- och slängplagg köper färre kläder av bättre kvalitet, då belastas miljön och omvärlden mindre. Och när vi har tröttnat på ett plagg eller hittar sådana som bara legat orörda i garderoben i åratal, då kan vi helt enkelt lämna dem vidare till en ny ägare och byta till oss något nytt. Visst är det smart och roligt?

Mer information hittar du på vår Facebooksida:
https://www.facebook.com/events/971443032937642/